Verwezenlijk upsells aan bestaande klanten met intent data

TOPIC:

Intent data

Introduction

Ben jij een verkoper die maximaal aan bestaande klanten wil verdienen? Dan is upselling onmisbaar! Upselling helpt je klanten vasthouden en verhoogt de winstgevendheid. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt upsellen aan bestaande klanten en waarom dit tegenwoordig essentieel is voor sales. Met deze technieken zie je al snel je omzet stijgen en hebben jouw pitches meer resultaat. Lees verder en ontdek met welke strategieën jij je upsell-spel naar een hoger niveau tilt!
What's on this page:

Wat is upselling?

Upselling is een verkooptechniek die klanten aanmoedigt om duurdere items, upgrades of extra producten te kopen. Het verleidt mensen met aantrekkelijke aanbiedingen of kortingen en verhoogt uiteindelijk de uitgaven die een gemiddelde klant doet. Deze praktijk wordt vaak gebruikt in de detailhandel, maar upselling kan ook een effectieve strategie zijn voor zakelijke dienstverleners of om duurdere SaaS-pakketten te verkopen.

Door upselling in te zetten kunnen bedrijven hun klanten beter begrijpen. Dat helpt ze om beter aan de klantbehoefte te voldoen. Stel bijvoorbeeld dat je bij de verkoop van een laptop extra software aanbiedt die de klant mogelijk ook nodig heeft. Door extra mogelijkheden te bieden, waar de klant zelf misschien niet aan gedacht heeft, laat je zien dat je jouw klant begrijpt en meedenkt. Je maakt je klanten tevreden en motiveert ze om een relatie voor de lange termijn met je aan te gaan.

Waarom upsellen aan bestaande klanten?

Upsellen aan bestaande klanten is de eenvoudigste manier om meer inkomsten te genereren. Je haalt voordeel uit het vertrouwen van klanten die jouw merk en productassortiment al kennen. Met upselling verhogen bedrijven de gemiddelde orderwaarde en boren ze een bron van herhaalde aankopen aan. Upselling zet je ook in om klanten kennis te laten maken met innovatieve nieuwe producten of diensten, eenmalige aanbiedingen of voordeelbundels.

Upselling is een krachtig hulpmiddel waarmee bedrijven de inkomsten uit het bestaande klantenbestand maximaliseren.

Hoe werkt upsellen?

Upsellen is een krachtig hulpmiddel, mits het goed wordt uitgevoerd. Dit vereist dat de behoeften van de klant centraal staan in het proces. Het is belangrijk om de pijnpunten van jouw klanten te begrijpen. Dan kun je zoeken naar manieren om deze aan te pakken met oplossingen die daarop zijn afgestemd.

Klantfeedback moet voortdurend worden gemonitord. Met die informatie kunnen jouw mensen proactief kansen ontdekken. Het helpt ze de klant voor te blijven en aan verzoeken te voldoen voordat ze zich voordoen. Succesvol upsellen vereist dat je de verwachting van klanten in de gaten houdt, aan hun wensen voldoet en altijd levert wat je belooft.

Intent data inzetten voor upsellen

Intent data bieden bedrijven een krachtig hulpmiddel om trends, markten en klantvoorkeuren te herkennen. Organisaties kunnen met intentiegegevens meer dan alleen marketingresultaten of online activiteit meten. Je kunt hiermee je verkoopstrategieën aanpassen om producten of diensten aan je klanten te upsellen. Door inzicht te krijgen in de beweegredenen van jouw klanten, kun je toekomstige aankoopbeslissingen voorspellen, aanbiedingen daarop aanpassen en zo de omzet verhogen.

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze intent data niet misbruiken. Klanten onder druk zetten om tot aankoop over te gaan is niet alleen onethisch, maar kan leiden tot aanzienlijke imagoschade. Zorg dat je intent data strategisch en doordacht inzet zodat jouw bedrijf groeit en de winst stijgt door herhaalde aankopen.

Zo koppel je intent data aan jouw CRM

Ieder bedrijf haalt voordeel uit het koppelen van intent data aan hun CRM. Aan keuze uit software die deze data aan CRM koppelt is geen gebrek; denk aan tools zoals Zapier of Leadinfo. Sommige softwareleverancier hebben een partnership waardoor de integratie met CRM eenvoudiger is. Onderzoek de mogelijkheden die je hebt om jouw CRM te integreren en bepaal zo welk intent data-platform je direct kunt gebruiken.

Conclusie

Upselling biedt geweldige kansen om de verkoop te verhogen. Als je producten of diensten online verkoopt, is het eenvoudiger om een upsell aan bestaande klanten te verkopen dan nieuwe klanten te vinden. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste intent data. Door die data aan je CRM te koppelen, herken je snel en eenvoudig upsell-kansen. Daarmee sluit je meer deals en verhoog je de winst.

Level up your sales and marketing game with Autopilot

Autopilot allows sales and marketing teams to efficiently approach their leads via email and LinkedIn, requiring only 5 minutes of effort per week.

Al een account?

Inloggen

Bereken je tarief

Je tarief is gebaseerd op de unieke bedrijven die we maandelijks identificeren – ruwweg 30% van uw websitebezoekers.

Bereken dit aantal met je Google Analytics-gegevens om je staffel te vinden.

Maak je geen zorgen; na de proefperiode sturen we je een voorstel op maat.

Geïdentificeerde bedrijven

Maandelijks tarief

0- 50

€ 49

51 – 100

€ 79

101 – 250

€ 129

351 – 500

€ 149

501 – 750

€ 199

751 – 1000

€ 269

1001 – 1500

€ 399

1501 – 2000

€ 449

1501 – 2000

€ 499

Geïdentificeerde bedrijven

Maandelijks tarief

0- 50

€ 59

51 – 100

€ 99

101 – 250

€ 149

351 – 500

€ 179

501 – 750

€ 259

751 – 1000

€ 339

1001 – 1500

€ 449

1501 – 2000

€ 549

1501 – 2000

€ 599